معرفی الگوریتم رنک برین گوگل و تاثیر آن بر رتبه سایت

1 1 1 1 1

در اواخر سال ۲۰۱۵، رنک برین گوگل به عنوان جدید ترین الگوریتم عظیم در زمینه سئو و رتبه بندی سایت ها معرفی شد. به عنوان یک بازاریاب، درک این که رنک برین چگونه عمل می کند شاه کلیدی برای رسیدن به قله های بازاریابی محسوب می شود. اگر باور نمی کنید، توجه شما را به این صحبت های خود گوگل جلب می کنیم!

در مصاحبه با نشریه بلومبرگ، گوگل به صراحت اعلام کرد که رنک برین سومین عامل مهم در زمینه رتبه بندی سایت ها در صفحه نتایج جست و جو (سرچ) است. (دو عامل دیگر شامل خود محتوا و بک لینک های آن می شوند).
در این مطلب نگاهی عمیق به رنک برین سئو می اندازیم تا ببینیم که الگوریتم گوگل چگونه کار می کند. همچنین یک استراتژی پیشنهادی نیز برای شما داریم که با استفاده از آن می توانید رتبه سایت خود را به شکل چشمگیری ارتقا دهید.

رنک برین یا Rank Brain چیست؟

رنک برین چطور تشخیص می دهد که کدام معیار ها به یک کلمه کلیدی مشخص ربط دارند؟

نگاهی عمیق تر به نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین گوگل

چگونه کلمات کلیدی مناسب برای رنک برین انتخاب کنیم؟

نتیجه گیری

 

رنک برین یا Rank Brain چیست؟

رنک برین نام یک الگوریتم است که توسط گوگل طراحی شده و به گوگل کمک می کند تا سایت هایی را که در صفحه نتایج سرچ نشان داده می شوند، با استفاده از سیستم Machine learning مرتب کند. (منظور از یادگیری ماشین یا همان Machine learning روشی است که کامپیوتر ها بر اساس آن آموزش می بینند و اطلاعات را بر اساس داده هایی که با آن مواجه می شوند استخراج می کنند).
در گذشته، مهندسین گوگل به شکل دستی نتایج سرچ برای کلمات کلیدی مختلف را بهینه سازی می کردند. آن ها این کار را بر اساس معیار هایی که فکر می کردند مفید است انجام می دادند (معیارهایی مثل CTR، dwell-time،‌ سرعت لود سایت).
اما حالا به لطف الگوریتم رنک برین، گوگل کار بهینه سازی صفحه نتایج جست و جو را به وسیله هوش مصنوعی و با سرعتی بسیار بیشتر از قبل انجام می دهد. برای مثال برای یک کلمه کلیدی مشخص مثل «بهترین شرکت های سئو »، ممکن است الگوریتم رنک برین تشخیص دهد که در این مورد بک لینک ها به اندازه نظرات و نقد و بررسی ها اهمیت ندارند. در نتیجه، صفحه نتایج جست و جو را با این اولویت بندی تنظیم می کند که سایت هایی که کامنت های بیشتری دارند در رتبه بالاتری قرار بگیرند.

ممکن است خواندن این محتوا برای کسانی که تازه با فضای سئو آشنا شده اند و چیزی راجب الگوریتم های گوگل و نحوه عملکرد آنها نمی دانند کمی مشکل باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم قبل از خواندن ادامه مقاله یا همزمان با آن مقاله های زیر را هم بخوانید:

سئو سایت چیست؟

17 تکنیک کاربردی سئو کلاه سفید درسال 2023 که سئوکارها از آن استفاده می کنند.

تحلیل رقبای سئو سایت

چگونه از خود گوگل برای تحقیق کلمات کلیدی و سئو سایت کمک بگیریم

یک راز سئوکارها برای ساخت بک لینک قدرتمند

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو:
02122057358

 

 

رنک برین چطور تشخیص می دهد که کدام معیار ها به یک کلمه کلیدی مشخص ربط دارند؟

پاسخ به این سوال این است که رنک برین گوگل تشخیص نمی دهد؛ بلکه صرفا از طریق تجربه یاد می گیرد. در همان مثال بهترین شرکت سئو، رنک برین معیار های سئو مختلفی را کم و زیاد می کند تا در نهایت به حداکثر میزان رضایت کاربر برسد (برای مثال رضایت از کاربر را می شود از طریق نرخ پرش از سایت کاربر فهمید).
طبق آزمایش هایی که خود گوگل اجرا کرد، مشخص شد که در پیشبینی این که بهترین صفحه برای نمایش در نتایج جست و جو چیست، رنک برین تا ۱۰٪ موفق تر از مهندسین گوگل عمل می کند. در حال حاضر الگوریتم های گوگل در سراسر جهان برای بهبود صفحات نتایج جست و جو از رنک برین استفاده می کند و میلیون ها سرچ در هر ثانیه با استفاده از همین رنک برین ساماندهی می شوند. رنک برین در واقع خودش بخشی از یک الگوریتم بزرگ تر است که به Google Hummingbird algorithm یا الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل مشهور است.

به گفته جف دین، رئیس یکی از بخش های سیستم یادگیری ماشین گوگل، رنک برین شاید روی رتبه بندی سایت ها برای تمام سرچ ها اثر نگذارد، اما قطعا روی درصد بزرگی از آن ها اثرگذار است و آن ها را بهینه سازی می کند.

 

نگاهی عمیق تر به نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین گوگل

  • درک معنا و مفهوم کلمات کلیدی

  • محل جستجوی کاربر

  • رضایت کاربر

 

درک معنا و مفهوم کلمات کلیدی

همانطور که پیشتر اشاره شد، رنک برین گوگل به شکل مستمر و بی وقفه در حال ساماندهی به صفحات نتیجه سرچ گوگل است تا بتواند دقیق ترین رتبه بندی را برای سرچ یک کلمه به خصوص پیدا کند. رنک برین برای این که بفهمد سرچ شما درباره چه موضوعی است، از آنالیز معنایی یا semantic analysis استفاده می کند.
این یعنی رنک برین دیگر فقط صرفا روی کلمات کلیدی که سرچ می کنید (و غلظت کلمات کلیدی) تمرکز نمی کند، بلکه تلاش می کند تا بفهمد چه معنا و مفهومی پشت سرچ شما قرار دارد. برای نمونه اگر در گوگل سرچ کنیم «اولین محصول توسط اپل»، رنک برین صفحه زیر را به عنوان یک نتیجه دقیق به ما نشان می دهد:

 

 الگوریتم رنک برین گوگل

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 
02122057358

 

این در حالی است که در گذشته، از نظر گوگل صفحاتی که از کلمات کلیدی «اولین»، «محصول» و «اپل» استفاده می کردند به عنوان نزدیک ترین نتیجه به سرچ عبارت «اولین محصول توسط اپل» نشان داده می شدند که لزوما نتایج دقیقی نبودند.
در مثال دیگر، اگر سرچ کنیم که «آهنگ بی احساس  را چه کسی خوانده است» صفحه زیر به ما نشان داده می شود:

 

نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین گوگل از مهم ترین الگوریتم های سئو

 


همانطور که مشاهده می کنید، در حال حاضر گوگل بیشتر از قبل به مفهوم و پس زمینه سرچ شما توجه می کند و صرفا به کلماتی که از آن برای سرچ استفاده می کنید اکتفا نمی کند. برای انجام این کار به بهترین شکل ممکن، رنک برین کلمات مختلف را با توجه به مفهوم آن ها دسته بندی می کند. سپس به دنبال صفحات اینترنتی که به شکل عمیق این مفاهیم را پوشش می دهند می گردد و آن ها را به عنوان نتایج سرچ انتخاب می کند.

محل جستجوی کاربر

علاوه بر اینها، الگوریتم رنک برین گوگل موارد دیگری مثل محل کاربر را نیز در نظر می گیرد. برای نمونه اگر در گوگل عبارت «محل برگزاری جام جهانی ۲۰۱۸» را سرچ کنید و در هنگام سرچ در کشور روسیه قرار داشته باشید (که میزبان این جام جهانی بود)، سپس ممکن است که گوگل آدرس استادیوم های نزدیک شما را که جام جهانی در آن ها برگزار شد، روی نقشه نشان دهد؛ اما اگر همین عبارت را از یک کشور دیگر جست و جو کنید، ممکن است فقط اطلاعاتی مربوط به شهر هایی که میزبان این جام جهانی در روسیه بودند به شما نشان داده شود.

 

راهنمای سئو: چگونه می توان برای جستجوهای «نزدیک به من» رتبه بندی شد؟

 

برای آن که بدانید رنک برین سئو چه تاثیری بر انتخاب کلمات کلیدی می گذارد، به خواندن این مطلب ادامه دهید:

 

رضایت کاربر(رنک برین چگونه رضایت کاربر را می سنجد؟)

هدف نهایی گوگل این است که بهترین مجموعه از صفحات را نشان دهد و رضایت کاربر هسته اصلی سرچ گوگل محسوب می شود. اگر چه گوگل معیار های واقعی که از طریق آن رضایت کاربر را می سنجد هنوز به شکل رسمی منتشر نکرده است، اما ما می توانیم حدس بزنیم که این معیار ها شامل چه مواردی می شوند.

به احتمال زیاد، الگوریتم رنک برین گوگل برای تخمین میزان رضایت کاربر به این موارد نگاه می کند:

• نرخ CTR ارگانیک

• مدت زمانی که کاربر در سایت می گذارند (که به آن DWELL TIME هم گفته می شود)

• نرخ پرش کاربر از سایت

• اعتبار دامنه (Domain Authority)

• پوگو استیکینگ یا همان Pogo Sticking

منظور زمانی است که به سرعت یک صفحه از سایتی را می بندید و به صفحه نتایج سرچ گوگل بر می گردید

بر اساس این معیار های سئو، رنک برین به شکل مداوم صفحات مختلف را مرتب می کند تا در نهایت به بهترین نتیجه ممکن در زمینه یافتن مفید ترین صفحات برای یک گروه از کلمات کلیدی برسد.
برای درک بهتر به این مثال ساده توجه کنید؛ اکثر ما هنگام سرچ در گوگل و زمانی که تعدادی از سایت ها در صفه نتیجه سرچ نشان داده می شوند، رفتاری مشابه با الگوی زیر داریم:

• روی سایت A کلیک می کنیم

• از سایت های B و C صرف نظر می کنیم و روی آن ها کلیک نمی کنیم

• روی سایت D کلیک می کنیم و سپس زمان زیادی را در سایت های A و D سپری می کنیم.

رنک برین این رفتار ما را متوجه می شود آن را تحلیل می کند. در نتیجه، برای دفعه بعد که کاربری کلمات کلیدی مشابه شما را سرچ کند، رنک برین به سایت D از نظر رتبه در صفحه نتایج ارتقا می دهد و همچنین سایت های B و C را کمی پایین تر می کشاند چرا که به نظر می رسد این سایت ها نمی توانند نظر کاربر را برای آن کلمه کلیدی به خصوص جلب کنند.
با توجه به این که گوگل در هر ثانیه میلیون ها میلیون سرچ را پردازش می کند، رنک برین گوگل مقدار بسیار زیادی از دیتا در اختیار دارد که با تحلیل آن ها می تواند بهترین سایت ها را برای گروه های کلمات کلیدی مختلف تعیین کند و به شکل همزمان نتایج خود را برای رسیدن به حداکثر بازده، بهینه سازی کند.

 

با توجه به مطالبی که در این قسمت گفته شد، نتیجه میگیریم که تولید محتوای مناسبی که رضایتکاربر را به دنبال داشته باشد و باعث شود که مدت زمان زیادی را در سایتمان بگذراند از مهم ترین معیارهای الگوریتمرنک برین برای رتبه بندی سایت ها می باشد. اما سوال مهم این است که چگونه محتوای مناسب الگوریتم رنک برین را تولید کنیم؟ برای پاسخ به این سوال مقاله زیر از سایت وینت سئو را حتما بخوانید:

 

 راهنمای 7 مرحله ای برای نوشتن محتوای سئو شده

 

معیارهای الگوریتم رنک برین برای رتبه بندی سایت ها در گوگل

 

 برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 
02122057358

 

چگونه کلمات کلیدی مناسب برای رنک برین انتخاب کنیم؟

به نظر می رسد که دیگر زمان انتخاب کلمات کلیدی طولانی به سر رسیده. در گذشته، این که برای کلمات کلیدی محتوا و نزدیک به هم محتوا تولید کنیم کار منطقی به نظر می رسید؛ مثلا محتوایی که کلمات کلیدی آن شامل موارد زیر می شدند:

• بهترین کارت های اعتباری برای دانشجویان

• بهترین کارت های اعتباری دانشجویی

و سپس هر یک از متا تگ های صفحه را به طول اختصاصی برای هر یک از کلمات کلیدی طولانی بهینه سازی کنیم.

اما حالا دیگر این تکنیک سئو کارایی خود را از دست داده و از رده خارج شده است. چرا؟

چون که به لطف سرچ مفهومی رنک برین، حالا دیگر کلمات کلیدی طولانی فقط بخشی از گروه های مفهومی کلمات کلیدی هستند و گوگل بیشتر به معنای پشت این کلمات توجه می کند تا صرفا به خود تک تک کلمات. در نتیجه، حالا فرقی ندارد که کلمات کلیدی چگونه و با چه ترتیبی کنار هم قرار داده شوند. چرا که در نهایت گوگل می تواند مفهوم و نیت اصلی سرچ از یک گروه از کلمات کلیدی را تشخیص دهد و نتایج مناسب را برای آن ها نمایش دهد.
بنابراین، از زمان معرفی رنک برین دیگر بهینه سازی برای تولید محتوا با کلمات کلیدی طولانی کاربرد ندارد. پس راه جایگزین چیست؟

برای غلبه بر رنک برین، از کلمات کلیدی با طول متوسط استفاده کنید

بر خلاف کلمات کلیدی طولانی که حجم سرچ آن ها و همچنین رقابت برای آن ها نسبتا کم است، کلمات کلیدی با طول متوسط میزان ترافیک بسیار بیشتری را به خود اختصاص می دهند و در نتیجه رقابت بیشتری نیز برای آن ها در جریان است.
منظور از کلمات کلیدی با طول متوسط، این است که نقطه تعادل را بین کلمات کلیدی کوتاه مثل «سئو» که طیف خیلی وسیعی از مطالب را پوشش می دهند و کلمات کلیدی طولانی مثل «چگونه سئو سایت خود را به شکل رایگان انجام دهیم» پیدا کنیم.
به عنوان مثال، برای دو نمونه بالا می شود کلمه کلیدی متوسط «چگونه سئو انجام دهیم» را انتخاب کرد.
اگر چه این کلمه کلیدی برای سرچ واژه «سئو» به تنهایی در رتبه بالایی قرار نمی گیرد، اما در عوض برای کلمات کلیدی طولانی تر که شامل سئو می شوند، شانس خوبی برای رقابت دارد و می تواند حجم فوق العاده ای ترافیک را به سایت شما جذب کند.

 حداکثر استفاده از کلمات کلیدی متوسط

برای آن که به رنک برین گوگل کمک کنید تا راحت تر متوجه شود که بلاگ پست شما درباره چه موضوعی است، باید کلمات کلیدی مرتبط را (که به آن ها کلمات کلیدی LSI نیز می گویند)، به شکل طبیعی در سرتاسر متن خود پخش کنید.
برای مثال اگر در حال نوشتن مطلبی برای «سئو چیست؟» هستید، می توانید کلماتی مثل «آموزش رایگان سئو»، «تکنیک های سئو سایت»، «دریافت مشاوره سئو» را نیز در نوشته خود ذکر کنید. همه این کلمات کلیدی مرتبط به رنک برین کمک می کنند تا خیلی راحت و سریع موضوع محتوای شما و پس زمینه آن را درک کند.

 

چگونه کلمات کلیدی مناسب برای رنک برین انتخاب کنیم؟

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 
02122057358

 

نتیجه گیری

رنک برین گوگل یک الگوریتم قدرتمند است که به طور دائم در حال بهینه سازی صفحه نتایج سرچ گوگل است. هدف از این الگوریتم این است که نیت کاربر از سرچ کلمات کلیدی را تشخیص دهد و سپس با توجه به آن، بهترین نتایج ممکن را برای سرچ او ارائه کند.
از سال ۲۰۱۸ لازمه کار در زمینه سئو این است که دانش بالایی از رنک برین و نحوه عملکرد آن داشته باشید. دیگر مثل گذشته نباید روی کلمات کلیدی طولانی کار کنید و در عوض، باید روی کلمات کلیدی متوسط که مفاهیم عمیق تری را پوشش می دهند تمرکز داشته باشید.

اگر می خواهید که سایت شما به رتبه های بالای گوگل برسد، لازم است که اقدامات زیر را انجام دهید:

• محتوای عالی و عمیق بنویسید.

• کلمات کلیدی مرتبط به کلمه کلیدی اصلی را پوشش دهید.

• به خوانندگان خود اهمیت ویژه ای دهید تا آن ها زمان بیشتری را در صفحه شما بگذرانند و همچنین ترغیب شوند که در آینده نیز به سایت شما برگردند.